Heippa taas! Väsäsinpä jälleen uuden osan tänne eksyvien iloksi :) Ei muuta kuin lukemisen iloa!

* * *

8QOrXd.jpg

Rahatilanne salli viimein uuden vaatekerraston ostamisen Jarkolle. Johan se vanha punainen verkkatakki alkoi olla nuhjuinen ja kulunut.

hnxGUk.jpg

Henrietta oli jo useampaan otteeseen kakonut pöntön ääressä sisälmyksiään ulos ja päätellyt olevansa taas pieniin päin. Toinen raskaus tuli aavistuksen liian aikaisin hänen mielestään, sillä olivathan kaksoset vasta kasvaneet taaperoikään. Siitä huolimatta hän oli valmis vastaanottamaan tulevan pienokaisen äidillisellä rakkaudella.

fqIZBX.jpg

Taakka lastenhoidosta vierähti lähestulkoon kokonaan Jarkon harteille. Kaksoset kulkivat täysin eri rytmissä ja heräilivät ja menivät nukkumaan milloin mihinkin aikaan. Sama oli Henrietan laita, joka jaksoi korkeintaan ottaa jääkaapista tuttipullot kaksosille ja käydä sen jälkeen kakomassa vessanpöntöllä. Sen jälkeen uupumus yleensä ajoi takaisin sängyn pohjalle. 

9ixR6h.jpg

Syksyn, mahtimaidon ja ennen kaikkea pitkäpinnaisen isän voimin kaksoset onneksi oppivat nopeasti välttämättömiä taitoja. Pottailun alkaessa sujua molemmilta, vapautui Jarkolta aikaa muiden askareiden hoitamiseen. 

kDCMNv.jpg

Miehen oli kuitenkin arjen pyörittämisen lisäksi edelleen käytävä töissä perheen toimeentulon varmistamiseksi. Taaperot jäivät ajoittain puuhastelemaan kahden kesken, kun isä lähti töihin ja äitikin nukkui. Vaikka ipanat olivatkin luonteiltaan toimeliaita, eivät he kaikeksi onneksi vielä olleet keksineet tehdä mitään ikävää keskenään ollessaan.

vEyRbU.jpg

Herätessään Henrietta kuskasi väsymystään kitisevät taaperot peteihinsä ja antoi näille hyvänyönsuukot. 

fVNcKy.jpg

Mutta töistä suoraan petiin suunnannut Jarkko oli tietenkin juuri saanut unen päästä kiinni, kun hän hätkähti hereille päiväunista tarpeekseen saaneen Toivon rääkymiseen.

WLDKgM.jpg

Henrietta varmistui epäilyksistään, kun vaatteet alkoivat kiristää vatsan kohdalta. Onneksi hän oli edellisen raskauden aikana saanut ostettua riittävästi väljiä vaatteita. 

bybXnm.jpg

Kahden taaperon hoivaaminen yhdistettynä raskauteen imi kaikki mehut. Minkään mittaiset unet eivät tuntuneet riittävän tässä vaiheessa.

KbUp9o.jpg

Jarkko oli lukinnut huolellisesti itsensä ja jälkipolvensa talon kylpyhuoneeseen. Mitä ikävää voisi muka tapahtua siinä ajassa, kun toista kylvetettiin ja toinen odotteli vuoroaan?

pGzD8V.jpg

Mutta niinhän se menee, että kun toinen on silmissä, on toinen pahanteossa...

Itt0OV.jpgqls7ZI.jpg

Ja taidot sen kuin karttuu, kun vanhemmat treeniin tarttuu...

1o8u4F.jpg

"Himputin laho laite", Jarkko murisi sohiessaan summanmutikassa hajonneen roskapuristimen sisusta jakoavaimella.

Wu99lx.jpg

Yhtä lahoksi Henrietta tunsi päänsä oleskeltuaan sisällä päiväkausia pistäytymättä edes pikaisesti ulkona. 

5zQLVB.jpg

Henrietta nappasi roskapussin ja paineli sen turvin pihalle. Aurinko häikäisi silmiä, vaikka talvi oli jo aluillaan. Nainen naksautti kieltään tyytymättömästi katsellessaan pihaa, joka oli ruokottomassa kunnossa. Vanhentuneita sanomalehtiä siellä täällä ja postilaatikkokin tursusi maksamattomia laskuja.

9ValFr.jpg

Vanhempien helpotukseksi kaksosten oli sinä iltana aika kasvaa reippaiksi ja (toivon mukaan) omatoimisiksi lapsiksi. 

qQeFP9.jpg

Tässä on Toivo. Edelleen ihan suloinen, mutta aika juron oloinen. Johtunee kai luonteesta... Horoskooppi kun on kaksonen ja luonnepisteet 7/8/10/3/2. Eli poika on toimelias ja menevä, mutta melkoinen tosikko ja marisija.

eVdqfb.jpg

Taavi sen sijaan on kiltti ja leikkisä vesimies. Ja ipana on edelleen aivan supersöpö! Tuleva hurmuri siis, tosin melko ujo sellainen. Tässä vielä Taavin pisteet: 6/2/7/9/7

TAtJd5.jpg

Lähes välittömästi synttäreiden jälkeen oli tiedossa uudet syntymäpäivät - nimittäin syntyvälle lapselle! 

LANc4u.jpg

Aikansa puhistuaan Henrietta synnytti terveen tyttövauvan. Täysin äitinsä värityksen perinyt tyllerö sai nimekseen Tove. Kaunis tytär saisi jäädä viimeiseksi lapseksi, sen Henrietta oli päättänyt.

4FVg7s.jpg

Pojille piti tietysti rakentaa oma makuuhuone nyt, kun he eivät enää pinnasänkyihinsä mahtuneet. Remontin aikana päätettiin myös suurentaa oleskelutilaa ja työntää keittiö omaan nurkkaansa. 

tjHCZg.jpg

Lisäsiipi remontoitiin samalla Tovelle sopivammaksi.

4sR2qR.jpg

Taavi yritti tehdä tuttavuutta pikkusiskoonsa, mutta Tove ei veljensä rakkautta vaipat likaisina kaivannut.

W6eORp.jpg

Kaksosten lähtiessä kouluun ja aviomiehen töihin, jäi Henrietta siivoamaan taloa sekä tietysti hoitamaan pientä Tovea.

1EJsm1.jpg

Matikka tuotti ensimmäisestä päivästä lähtien Toivolle mahdottomasti päänvaivaa eikä ison luokan opettajalla ollut aikaa pureutua yksittäisen oppilaan auttamiseen. Niinpä Henrietta hyödynsi äitiysvapaataan ja opetti joka päivä koulun jälkeen poikaansa laskemaan kinkkisiä matikantehtäviä, kunnes poika ne viimein oppi.

zLCuTr.jpg

Läksyjen jälkeen veljekset tapasivat huvitella keskenään vaihtelevien leikkien parissa.

CE07oN.jpg

Pojat auttoivat kuitenkin myös mielellään kotitöissä, mistä vanhemmat olivat kiitollisia.

p6ymFE.jpg

Arki talossa ei ollut täyttä tyyntä, mutta elämänrytmi oli löytynyt ja sen myötä ainainen kiire ja häslinki tasaantunut. Iltaisin talossa saattoi rauhassa käpertyä villasukat jalassa television ääreen ja odotella talven tuiskuja.

pejQDa.jpgKVo8ni.jpg

Yön aikana oli satanut valtavasti lunta, joka auringon lämmössä pehmeni nuoskaiseksi, helposti muotoiltavaksi. Pojat ryhtyivätkin lumisotaan heti herättyään. Olihan sentään viikonloppu!

JTpq95.jpguAYYi2.jpg

Kaikki eivät märässä lumessa tarpomisesta nauttineet. Henrietta lähti pitkästä aikaa töihin, kun Jarkolla oli sopivasti vapaapäivä. Henrietalla on kylläkin jotain hampaankolossa kimppakyytikuskia kohtaan xD

yJLIJ9.jpg

Vaikka Jarkko oli aiemmin pärjännyt kahden taaperopojan kanssa, Toven kanssa homma osoittautui työläämmäksi. Jarkko antoi kaikkensa rauhoittaakseen milloin mistäkin syystä rääkyvän tyttärensä. Taitaa tylleröstä vielä kasvaa hemmoteltu prinsessa... 

jx4zac.jpg

Henrietta palasi töistä kotiin sihteeriksi ylennettynä ja mukavan bonuksen kera. Muhkeampaa palkkapussiakin paremman lahjan hän kuitenkin sai, kun Taavi juoksi häntä vastaan ja kapsahti äitinsä kaulaan.

SVRGPD.jpg

Palomies toi mukavat määrät lunta sisälle... o_o

EbThgl.jpg

...kenties sammutustarkoituksiin, sillä Jarkko oli onnistunut sytyttämään tulipalon jätettyään chili con carnen liian pitkäksi aikaa kuumalle hellalle. Sentään palohälytin oli muistettu tällä kertaa ostaa ja apu tuli niin sukkelasti, että aineellista vahinkoa ei ehtinyt syntymään. Ainoastaan Jarkon itsetietoisuuden liekki ruoanlaiton suhteen oli sammunut yhtä äkkiä kuin hiiltynyt chili con carne palomiehen käsissä.

xor8M0.jpg

Jälleen oli synttäreiden aika! Mutta ei sitä pilliä kai nenään tarvitse tunkea xD

OPMLQ6.jpg

Tällainen suloinen pikku prinsessa Tovesta sitten kasvoi. Mahtaa perijän valinnasta tulla vaikeaa... 

U5JS7B.jpg

* * *

Ah, niin rauhallinen lopetus... Nyt on siis perheen lapsikiintiö täytetty ja seuraavaksi edessä onkin sitten ipanoiden kasvattelua. Kuinka se sitten sujuukaan? Se jää nähtäväksi ;)